home  •  nieuwsbrief  •  bekijk de winkel  •  folder  •  contact 
Vogels


De eerste stap bij de aanschaf van tropische vogels is vaak een of meerdere vogels in een kooitje. Als dit later goed bevalt, is de volgende stap een volière. Wie enthousiast wordt voor volièrevogels, komt voor de vraag welke vogels hij of zij wil houden en welke vogels kunnen wel of niet samen worden gehouden. Daarnaast moet er keuze gemaakt worden voor de voeding en last but not least: heeft u tijd genoeg om de vogels van hun dagelijkse verzorging te voorzien.

Wie deze keuzes heeft gemaakt, kan rekenen op een geweldige hobby.

Er zijn verschillende soorten volièrevogels: prachtvinken, zangvogels, vinkachtigen, vliegenvangers, mussen, timalia's, weduwvogels en nog veel meer. Al deze soorten hebben weer ondersoorten. Er zijn tientallen, zo niet honderden, vogels die als volièrevogel gehouden kunnen worden.
Volop keuze in soorten vogels dus. Er moet ook nog een keuze gemaakt worden voor het soort volière. Dat kan er een zijn in de kamer, maar ook de tuin is een optie. Er is zelfs een combinatie te maken.

Wie zich gaat bezighouden met volièrevogels, doet er goed aan om lid te worden van een vereniging. Hier lopen mensen rond die allerlei tips hebben. Daarnaast is het natuurlijk verstandig om de literatuur bij te houden. Door kweek ontstaan er telkens weer nieuwe mutaties. Boeken en tijdschriften doen hiervan verslag.

Denkt u erover om een vogel aan te schaffen? Download dan hier één van de handige checklisten!
* Parkiet
* Agapornis
* Kanarie