home  •  nieuwsbrief  •  bekijk de winkel  •  folder  •  contact 
Katten


Katten zijn uitstekende huisdieren en ze kunnen zich meestal goed zelf redden.Toch hebben ze verzorging nodig.

Een goede voeding is natuurlijk heel belangrijk, want een kat die in een huis woont, is niet in staat om zelf zijn kostje bij elkaar te scharrelen.
Er zijn langharige kattenrassen en die moeten elke dag een borstelbeurt.
Ook kortharige katten moeten tegelmatig geborsteld worden. Verder dient het dier vlovrij te zijn. Andere parasieten, zoals wormen, moeten worden bestreden en de kat verdient natuurlijk de nodige aandacht van zijn baas. Het is erg leuk om een tweede kat erbij te hebben, want dan kunnen ze elkaar tijdens uw afwezigheid aandacht geven.
Kat
Om een goede band met uw kat op te bouwen is het goed om regelmatig te spelen. Een ping-pong balletje of een propje papier kunnen voor veel plezier zorgen, maar echte kattenspeeltjes uit de winkel zijn nog mooier.

De aangewezen persoon voor medische zaken bij de kat is de dierenarts. Hij zal u vertellen dat de kat een jaarlijkse inenting moet hebben om nare ziektes te voorkomen. De dierenarts is er natuurlijk ook om een kat beter te maken als er klachten zijn.

Katten zijn zeer zindelijke dieren. Zorg daarom altijd voor een schone kattenbak met een vulling die de kat prettig vindt.

Denkt u erover om een kat aan te schaffen? Download dan hier de handige checklist!