home  •  nieuwsbrief  •  bekijk de winkel  •  folder  •  contact 
Honden


Kat Honden zijn echte gezinsleden en hebben dan ook de beste zorg nodig. In de eerste plaats de dagelijkse zorg en vervolgens medische zorg, aandacht en opvoeding.

De dagelijkse zorg bestaat uit het geven van goede voeding, altijd een fris bakje water, op tijd uit en regelmatig een wat langere wandeling, tandenpoetsen, een borstelbeurt, voorkomen van vlooien en andere parasieten en een goede en schone slaapplaats.

De medische zorg kunt u toevertrouwen aan de dierenarts. Die zal (bij volwassen honden) elk jaar een kaartje sturen om u te herinneren aan de jaarlijkse inenting. Hiermee is de hond beschermd tegen een aantal nare ziekten. De dierenarts is er natuurlijk ook om de hond beter te maken als er klachten zijn.

Aandacht is een belangrijk punt. Een hond die voldoende aandacht krijgt, is een gelukkige hond en dat is een dier dat iedereen graag in huis heeft. Aandacht is een spelletje doen met uw hond, maar een bos- of strandwandeling is dat ook.

Een goede opvoeding is van belang om te weten wat u aan elkaar hebt. De hond moet u begrijpen en u de hond. Daarom moet hij u als roedelleider zien. U kunt uzelf en de hond veel leren tijdens een puppycursus bij een hondenschool.

Om een juiste keuze te maken voor een kameraad die de komende twaalf tot vijftien jaar uw beste vriend moet worden, is het verstandig om u goed te oriƫnteren.

Denkt u erover om een hond aan te schaffen? Download dan hier de handige checklist!