home  •  nieuwsbrief  •  bekijk de winkel  •  folder  •  contact 
Vissen


aquariumEen mooi ingericht en verlicht aquarium is voor iedereen een lust voor het oog. Bovendien is het hebben van een aquarium met mooie vissen een boeiende hobby. Er is keus uit drie soorten aquaria: koud wateraquarium, tropisch aquarium en zoutwater aquarium. Natuurlijk is er voor elke soort iets te zeggen, maar een tropisch aquarium is verreweg het populairst. Dat komt waarschijnlijk door de kleurenpracht die veel tropische vissen laten zien.

Wanneer u met deze mooie hobby begint, zijn er veel keuzes te maken. Hoe groot wordt uw aquarium? De grootte bepaalt vervolgens hoeveel vissen u erin kwijt kunt. Welke vissen kunt u samen in het aquarium houden? Dat is een goede vraag aan de dierenwinkel of u kunt er een boek over kopen. Welke planten kunnen er in uw aquarium? Wederom een vraag voor de winkel.

Als u startklaar bent, kunt beginnen met het inrichten van de bak. Verlichting, bodembedekking, planten, water met de juiste zuurgraad en dergelijke, luchtpompje en andere accessoires. Kortom de start is het moeilijkst en meest arbeidsintensief, maar na verloop van tijd heeft u een object in huis dat zoveel mooier kan zijn dan het mooiste televisieprogramma.

Als u helemaal gegrepen wordt door deze hobby, is het een goede suggestie om eens een lidmaatschap van een vereniging te overwegen.